Stord verft 14°C
Svak vind, 2.4 m/s fra Sør-sørøst
yr.no

Michaela Weissova | Mandag 7.august 2017

Her er datoene for tirsdagseilaser 2017:

Tirsdagseilaser - Regler - Baneseilas - Starttider - Kart - 2016

Spørsmål rettes til Fykerten/Tor Inge Miljeteig/John Bjordal (91689593)

Regler 2016

Banekart - standard løp

Banekart_-_Tirsdagsseilasar_på_Leirvik.JPG

Gunder-metode_-_ark_med_tider_4.pdf

Tirsdagsseilaser 2016

Resultater_Tirsdags_Seilaser_2016_TOTALT
.xlsx

7 båtar har i 2016 sesongen deltatt på 8 eller fleire tirsdags seilaser.

Og totalt har 18 båtar vært med. Frå 1 seilas, til Lyra som har delteke på flest med totalt 14 tirsdager.

Tomrommet me har følt på kvar tirsdag gjennom heile vintersesongen skal nå fylles av vind gjennom heile 16 tirsdags seilaser.

Stord seilforening har opparbeidet eit bra konsept for tirdags seilasene over svært mange år.

Hovedformatet er alltid det samme, men noen små justeringer som av og til viser seg å være forbedringer, blir gjort kvart år.

Også i år kan det bli seilt på baneseilas i havnebassenget på Leirvik etter Gundermetoden.

I tillegg er det mulig å velge om ein vil seile med gennaker/spinnaker, sjå reglene om detaljene.

Tirsdagseilas - resultater 2015

Resultat liste oppdatert 29. sept. 2015

Tirsdag 5.mai kl 18 starter endelig årets første tirsdags seilas! Denne første har start frå Eldøyane.

I år er den største endringen at det kan bli seilt på baneseilas og etter Gundermetoden.

I tillegg er det mulig å velge om ein vil seile med gennaker/spinnaker, sjå link om detaljene.

BANEKART - Tirsdagseilasar

I fjor laga me utførlig kart med aktulle banar frå Leirvik og Eldøyane for Tirsdagsseilsformål. Poenget var at det skulle vere lettare å få med seg kva løp som vart seilt når det heretter berre skulle bli ropt farge på løpet. I tillegg er det greit for nye seilarar å få eit kart som viser løpet så dei slepp leite i kartet.

Dette har delvis sklidd ut og i går vart det ein ny situasjon der ikkje alle seilte "grønt" løp frå Eldøyane. Antakelig er ikkje dette godt nok formidla så me gjer ein ny innsats for å formidle dette til alle som deltar.

Oppmoding frå no er at alle har kart ombord og at det kun ropes farge før løpet samt "styrbord" eller "babord" runding, så det ikkje blir forvirring, det skal trykkast opp fleire til neste seilas så "alle skal få".

Banekart_for_tirsdagsseilasane_inkl_hovudreglar.pdf