Stord verft 15°C
Lett bris, 5.0 m/s fra Sørøst
yr.no
 
 

2.4 mR Sesongen er i gang

 

En sesong som inneholder Norgescup, Nordisk Norgesmesterskap og prikken over i en, VM i Finland.

 

Som kjent for mange i seilmiljøet så er det noen av oss gamle seilere på Stord som har fått interessen for regatta seiling med båttypen 2.4 mR. (Plass til flere)

Dette er en båttype som seiles av unge og eldre samtidig som det er en del med forskjellige fysiske utfordringer som seiler denne båttypen. Me konkurrerer på likt nivå uansett. Seiler stort sett på pølsebane og første båt i mål vinner.

 

Det er veldig sosialt og alle hjelper hverandre med tips om trim etc.

 

I helgen var Atle Ottesen og Sigurd Utbjoe på treningsleir og Norgescup 1 som var lagt til Hunnebostrand på den svenske vestkyst.

Det var lagt opp til to dager med intensiv trening med trenere fra Volvo ocean systemet og to dager med regatta seiling. Det var ca 40 båter påmeldt til leir og regatta.

 

Atle og Sigurd pakka i lånt bobil og sette kursen østover torsdag ettermiddag i lag med to båter fra Karmøy. Me ankom midt på natten og la oss til i havnen i Hunnebostrand. Tidlig neste da var båtene på sjøen og etter en kort teori del var det klart for praktisk trening i en nydelig skjærgård. Det ble to dager med intensiv trening, to økter hver dag og sosialt med middag på kvelden.

 

Siste dag ble avsluttet med to treningsseilaser. Mange triks ble lært og feltet bestod blant annet av tre tidligere verdensmestere.

Lørdag var regatta dager. Det vart seilt fire seilaser lørdagen med vind på 8 + sekundmeter, søndagen vart det tre seilaser i 4 sekundmeter.

Av 33 startende båter ble Stord båtene plassert litt opp på 20 tallet. Det er veldig jevnt og bare noen få minutt skiller første og siste båt. Satser på å komme sterkere tilbake når treningsgrunnlaget er bedre.

 

For bilder og informasjon fra Hunnebostrand, gå inn på www.sfss.se

For info ellers gå inn på www.norway24.no

 

NM for 2.4mR